2011 novemberében pályázott a Tápiósági Községi Sportkör a községi önkormányzattal közösen az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap által társfinanszírozott LEADER-támogatásra, felújíthassa a labdarúgópálya sportöltözőt, valamint a részlegesen a sportcsarnokot. A kivitelezési munkák elvégzésére mindkét beruházásnál egy helyi cég kapott megbízást. A munkálatok 2012 júliusától 2012 szeptemberéig tartottak.

A sportöltöző felújításának eredményekénként elkészült a tetőhéjazat cseréje, a mennyezet és a külső homlokzat hőszigetelése, az épület teljes belső festése, központi fűtési rendszer kialakítása, a melegvíz-ellátás kiváltására egy napkollektoros rendszer, valamint az épülethez egy fedett terasz is épült. A beruházás összköltsége csaknem tízmillió forint volt, a támogatás 100 százalékos intenzitású volt.

A sportcsarnok részleges felújításánál a bejárathoz egy akadálymentes rámpát építettek ki. Elkészült a mennyezet burkolat cseréje és hőszigetelése, valamint a tornaterem parkettáját is felújították. A mennyezetre új nagyobb fényerejű energiatakarékos lámpatestek kerültek, és a belső falfelület is új festést kapott. A beruházás összköltsége több mint hétmillió forint volt, amelyből 5,6 millió forintot tett ki a pályázati támogatás és másfélmillió forintot az önkormányzat által biztosított önrész.

Az átadó beszédek és a szalagátvágás után a Tápiósági Öregfiúk és a parlament országgyűlési képviselőiből álló labdarúgó-válogatott kispályás labdarúgó-mérkőzést tartott. Utóbbi csapatban részt vett többek között Czerván György, a Vidékfejlesztési Minisztérium agrárgazdaságáért felelős államtitkára, a térség országgyűlési képviselője, valamint Szűcs Lajos országgyűlési képviselő, a Pest megyei önkormányzat közgyűlésének elnöke.

Forrás: HAJT-A Csapat Egyesület

Cikk megosztása