2012. október 12-én a Szentannai-napok során szakmai konferenciát tartottak Karcagon, a Szentannai Sámuel Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumban. Az eseménnyel az iskola székelyföldi gyökerű egykori igazgatójára, a szikjavítás úttörőjére emlékeztek, akinek nevét két évtizeddel ezelőtt vette fel az iskola.

Az intézmény, amely eredetileg mezőgazdasági szakiskolaként működött, időközben újabb, így többek kötött belügyi rendészeti előkészítő képzéseket vett fel, majd két éve gimnáziummá is vált. Ezt a színes palettát tükrözték az előadások is: az ünnepélyes megnyitó után Borók Tibor, a karcagi rendőrkapitányság rendőr alezredese tartott bemutatót, majd Dinya Zoltán egyetemi tanár „Az egészséges élelmiszerek – Táplálkozás és egészség” című prezentációja következett. Végül Kóródy Olivér, a Tisza-tavi Ökocentrum szakmai vezetőjének „Magyarország vízi és vízparti élővilága a Tisza-tavi Ökocentrum tükrében” címmel tartott előadást.

Az eseményen a Nemzeti Agrárszaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési Intézetet Élő Zoltán szakreferens, főtanácsos, címzetes egyetemi docens képviselte.

Dinya Zoltán és Kóródy Olivér előadása a cikk alján csatolva elérhető.

Cikk megosztása