Kitüntetéseket is átadtak az önkormányzatok napja alkalmából Tapolcán a város és a kistérség érdekében végzett kiemelkedő tevékenység elismeréseként. Amint az a rendezvényen többször is elhangzott, az önkormányzatok napja a helyi autonómia megünneplése mellett ezúttal a közszolgáltatások, az államigazgatás és az önkormányzati rendszer reformja kapcsán is aktuális, így a visszaemlékezésen túl a jövőben várható változások is figyelmet kaptak.

Az ünnepségen Császár László kistérségi elnök, a Veszprém megyei város polgármesterének köszöntője után Tapolca és környéke kistérségért kitüntetéseket adtak át. Az elismerést Sárközi János, a tapolcai önkéntes tűzoltó egyesület elnöke, Tóth Csaba lesenceistvándi polgármester, Tóth János Zoltán, a Szent György-hegyi hegyközség elnöke, a badacsonyi Vinum Vulcanum Borlovagrend nagymestere, valamint a Zalai Dombhátaktól a Vulkánok Völgyéig Egyesület LEADER Helyi Akciócsoport tagjai, dolgozói vehették át. Ugyanezt a kitüntetést kapta egy tehetségkutatón feltűnt testvérpár, Tóth Vera és Gabi is.

A fentiek mellett a kistérség egészségügyi, idegenforgalmi, közművelődési, közszolgálati és oktatási tevékenységért is kitüntetéseket osztottak ki.

Forrás: Zalai Dombhátaktól a Vulkánok Völgyéig Egyesület, naplo-online.hu

Cikk megosztása