Szeptember 25-26-án a boldogi Berecz Antal Általános Iskola két tagozatának diákjai őszi hulladékgyűjtési akcióban vettek részt: összesen 3700 kilogramm papírt, 500 kilogramm vasat, 440 kilogramm műanyagflakont és 132 kilogramm alupalackot hoztak. A szelektív gyűjtésben már szinte az egész település részt vesz, és a meghirdetett időpontokban a szülők zsákszámra hozzák a hasznos forintokat jelentő újrahasznosítható hulladékot az iskolának. A gyűjtésből származó összeg – körülbelül 140 ezer forint – az iskolai Berecz Alapítvány kasszáját gyarapítja, amelyből a szeptember 28-ára szervezett társadalmi munkához vásároltak alapanyagokat.

A szülők mint mindig, most is szép számmal jelentkeztek az iskolaudvarok őszi karbantartására, szépítésére, nekik a felső tagozaton az iskolakertész szakkör tagjai is lelkesen segítettek. Mindenkinek akadt kedvére való és testhezálló feladat: az udvari játékok festése, őszi kerti munkák, korhadt faágak nyesése, kerékpártároló készítése és a Madárudvar bővítése.

Ugyanezekben a napokban a tanórákon sem tétlenkedtek a tanulók: a Magyar Állatvédő és Természetbarát Szövetség (MÁTSZ) „Állati bölcsességek” című oktatócsomagjának felhasználásával témahéten készültek az állatok világnapjára. Ennek lezárásaként október 2-án állatvédelmi napot tartottak az iskolában. Az alsó tagozaton a jászfényszarui általános iskola tízfős csapatát vonták be a játékokba, a felsősök pedig a délelőtti állatvédelmi vetélkedő után három megye környező településeinek nyolc csapatát fogadták kistérségi vetélkedőn. Itt jelen volt Orbán Zsófia, a MÁTSZ elnökasszonya és Árkosi József nemzetközi kutyakiképző nagymester „Cudar” nevű pumi kutyájával.

„A nemes versengést a hatvani Kossuth Lajos Általános Iskola Lóska Dóra, Lantosi Klaudia és Sinkovics Fanni által alkotott Szitakötők csapata nyerte, felkészítő tanáruk Gyárfásné Kovács Marianna volt” – mondta Tóth Éva, a Berecz Antal Általános Iskola igazgatója. Ők azok, akik a Fővárosi Állat- és Növénykert által felajánlott album mellett jutalmul meghívást kaptak a „bereczesek” hagyományos őszi kirándulására, a budapesti állatok világnapi felvonulásra és állatkerti sétára október 7-én.

Forrás: Zagyvaság Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület, Hatvan Online

Cikk megosztása