Nem véletlen a helyszín, hiszen Hódmezővásárhelyen tartották az Országos Szaktanácsadási Bizottság soros ülését, valamint az aláírt dokumentum egyik fő célja a szaktanácsadás elősegítése, fejlesztése.

Mezőszentgyörgyi Dávid, a Nemzeti Agrárszaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési Intézet (NAKVI) főigazgatója kiemelte, hogy az egyetemen felhalmozott szaktudást szeretnék minél előbb beépíteni programjaikba, rendszereikbe. Ehhez szükséges a szorosabb együttműködés.

A NAKVI az elmúlt időszakban több együttműködési megállapodást is kötött stratégiai partnereivel: a Kaposvári Egyetemmel február 16-án, míg a gödöllői Szent István Egyetem két karával márciusban és júliusban, a Debreceni Egyetemmel pedig áprilisban fűzte szorosabbra kapcsolatát intézetünk, hogy elősegítsék a korábban megfogalmazott céljaik megvalósulását. A NAKVI és az érintett felsőoktatási központok együttműködnek a képzésben, a szaktanácsadásban és a kutatásban mindazon területeken, amelyeken a szakmai kapcsolódás kölcsönös előnyeit ki lehet használni, megosztják egymással mind a felsőfokú szakképzéssel, az alap- és mesterképzéssel, a szakirányú továbbképzéssel, mind a felnőttképzéssel kapcsolatos tapasztalataikat és módszertani ismereteiket.

Bodnár Károly, a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karának dékánja elmondta, hogy a NAKVI vezetőit, szakértőit szeretnék bekapcsolni a kar oktatási tevékenységébe meghívott oktatóként, konzulensként, ezzel erősítve szakmai munkájukat.

Az Országos Szaktanácsadási Bizottság ülésén a bizottsági tagok megtárgyalták a Területi Szaktanácsadási Központok helyszíni ellenőrzésének szempontrendszerét, tisztázták a szaktanácsadói etikai kódex tartalmi elemeit, valamint előkészítettek, egy, a szaktanácsadási szolgáltatást igénybe vett gazdák körében végzendő felmérést.

Forrás: NAKVI

Cikk megosztása