Elkezdődött a műszaki átadása annak a mintegy másfél milliárd forintos európai uniós és hazai támogatású revitalizációs beruházásnak, amely a kecskeméti Rákóczi úton és a Vasútkertben zajlott. Az elkészült projekteket hetekig tartó népszerűsítő programok kísérték, köztük Vasútkerti Napok, a megújult tér nyitó programsorozata.

A fejlesztésekről többek között Zombor Gábor polgármester, Nagypál Sándor beruházásokért és Mák Kornél kultúráért felelős alpolgármester tartott sajtótájékoztatót.

A Kecskemét belvárosának jelentős megújítását szolgáló projekt konzorciumban valósult meg. A projekt során a Kecskeméti Törvényszék épületének megújítása májusban befejeződött, és szintén megtörtént három üzlet felújítása. Új arculatot kapott a Rákóczi út és a Vasútkert, szeptember végén mindkét helyszínen már az utolsó simításokat végezték.

A kecskemétiek már a műszaki átadás során birtokukba vették a megújult Rákóczi utat és a Vasútkertet, a terek megteltek élettel. A belvárosnak ezen része szeptember 28-30. között először teljesedhetett ki a maga új szerepében, hiszen programok sokasága várta az érdeklődőket: ebben a három napban rendezte meg a Fesztiváliroda a Vasútkerti Napokat.

Forrás: Észak-Borsodi LEADER Unió Helyi Közösség Egyesület, Petőfi Népe Kecskeméti Grátisz

Cikk megosztása