Szeptember 15-én kezdődött a Dél-Nyugat Dráva Sík Kulturális Egyesület által tartott helytörténeti előadás sorozat előbb Bürüsön, majd Váradon. Az előadásokon az adott település története, a róla készült írásos és tárgyi emlékek, valamint a településhez kötődő híres emberek bemutatása kapott főszerepet. A helytörténeti előadássorozat 16-án Kétújfaluban, 22-én Gyöngyösmelléken, 23-án pedig Zádorban és Szörényben folytatódott.

Szintén szeptember 15-én Nagydobszán a cigány kisebbségi önkormányzat szervezésében roma fesztivál szórakoztatta az érdeklődőket különböző színpadi műsorokkal és hajnalig tartó bállal. Egy héttel később a település német kisebbségi önkormányzata került sorra, hogy hagyományos szüreti mulatságot szervezzen a falu apraja-nagyja örömére, amely másnap a horvátok szervezésében folytatódott.

Ugyancsak szeptember 22-én Gyűrűfűn az ökofalu bemutatása, kézművesek kiállítása, szakmai előadások, gyermekprogramok és zenés műsorok várták a kíváncsiskodókat.

A hónap utolsó szombatja sem maradt program nélkül: Bodán a Nyugat-Mecseki Társadalmi Információs és Területfejlesztési Önkormányzati Társulás által megrendezett IX. Tájoló Nap és Szüreti Fesztivál kínált lehetőséget a szórakozásra.

Forrás: Szinergia Egyesület

Cikk megosztása