Immár 12. alkalommal tartották meg 2012. szeptember 8-án Bicsérden a település Burgonyafesztiválját. A Baranya megyei községben a hagyományosnak számító eseményen kiemelt figyelmet fordítottak az agrárszakmai előadások és kiállítók mellett a vidéki kultúra bemutatására, a hagyományok őrzésére. Ehhez kapcsolódott a bemutató utca, ahol a helyi termelők ismertethették meg termékeiket a látogatókkal az önkormányzat által biztosított pavilonokban. A kiállítók a szentlőrinci és a szigetvári kistérség helyi termelői és kézművesei közül kerültek ki.

A szakmai fórum után mindenki megkóstolhatta a lakosság által készített különleges burgonyás ételeket. A szabadtéri színpadon néptáncbemutatókat, az általános iskolások kulturális műsorát, társastánc bemutatót láthatott a közönség. A fesztiválon számos sztárvendég koncertjén is szórakozhatott a nagyérdemű. A programokat bál és tűzijáték zárta.

A fesztivál megrendezését idén a Darányi Ignác Terv Új Magyarország Vidékfejlesztési Program LEADER támogatása segítette. A területileg illetékes Szinergia Egyesülethez tavaly tematikus rendszeres rendezvények, fesztiválok - gasztronómiai, kulturális kézműves bemutatók támogatása célterületre a Burgonyafesztivállal együtt három pályázó nyert összesen hárommillió forintnyi támogatást.

Forrás: Szinergia Egyesület

Cikk megosztása