Nem csak árokkal kettészelt területeket, hanem korosztályokat is összeköt az a kis fahíd, amelyet Ottó Péter polgármester és Bajkai János, az „A Bakonyért” Vidékfejlesztési Akciócsoport elnöke nyitott meg, hogy jelképesen is felavassanak egy korszerű közösségi teret.

Az Ifjúsági és Közösségi Ház mögött kialakított új játszótér ünnepélyes átadásán az önkormányzat részéről Palkovicsné Horák Zsuzsanna köszöntötte a megjelenteket. A Darányi Ignác Terv Új Magyarország Vidékfejlesztési Alap pályázatából közel hat millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült a zirci önkormányzat, amiért Palkovicsné Horák Zsuzsanna köszönetét fejezte ki az elbírálásban közreműködő „A Bakonyért” Vidékfejlesztési Akciócsoport Egyesületnek, valamint a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalnak. Hozzátette: a tervezésnél fontos cél volt, hogy minden korosztály számára alkalmas teret tudjanak kialakítani, így a játékok a bölcsődés korúaktól a fiatalokig mindenkinek szórakozási lehetőséget kínálnak, sőt, az elhelyezett fitneszeszközök hozzájárulnak a felnőtt korosztály egészségének megőrzéséhez is. Az egyenlő esélyű hozzáférés érdekében mozgáskorlátozottak számára alkalmas játszóeszközöket is kihelyeztek.

Az ünnepségen nem feledkeztek meg a kivitelezőről sem, amely gyorsan és szakszerűen elvégezte a telepítést annak érdekében, hogy mihamarabb használatba lehessen venni egy korszerű, a mai igényeknek megfelelő játszóteret.

Bajkai János örömét fejezte ki, hogy közreműködtek a zirci önkormányzat által kezdeményezett közösségi tér létrehozásában, és azt kívánta, hogy gyerekek és felnőttek egyaránt használják jó egészséggel a létesítményt.

Wind Anna és Kiss Rebeka, a Reguly Antal Általános Iskola második osztályos tanulói verssel, a Benedek Elek Napköziotthonos Óvoda Harangvirág csoportja pedig játékos műsorral köszöntötte az új játszóteret, amelyet rögtön birtokba is vettek a gyerekek. Hídavatás, toronyostrom, és vonatos kirándulás tette hangulatossá, emlékezetessé ezt a hétfő délutánt.

Forrás: „A Bakonyért” Vidékfejlesztési Akciócsoport Egyesület, zirc.blog.hu

Cikk megosztása