2012. szeptember 15-én rendezték meg a kunszentmártoni Városnapot a város főterén, amelyet az önkormányzat az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap által társfinaszírozott vidékfejlesztési program LEADER-rendezvény jogcímén nyert támogatást.

A fő programok mellett reggel megtartották a XII. Körösi hal-és tájjellegű halételfőző versenyt, a Tiszazugi Hagyományok utcájában pedig kiállítók és kézművesek várták az érdeklődőket késő délutánig. A tavalyi kiállítókhoz és kézművesekhez hasonlóan idén is akadt többek közt cserkeszőlői méztermelő, kunszentmártoni fazekas, lószőrékszerész, seprűkészítő, népi iparművész és gyümölcsaszaló.

Délelőtt a gyermekeké volt a főszerep: játékok a parkban, versenyek a főtéren, közben pedig 11 órától interaktív gyermekműsor zajlott. Emellett kora délután a kunszentmártoni erőfesztiválra benevezett „erős emberek” nyűgözték a közönséget, ezzel párhuzamosan pedig a nagyszínpad előtt először a helyi Zumba-csoport, majd a Silver Művészeti Iskola versenyzői, végül a kunszentmártoni Mazsorett és Moderntánc Csoport tartott színvonalas bemutatót. A rendezvény forgatagában bohócok lepték meg kézzel készített lufi állatokkal a kisgyermekeket. Este koncertek szórakoztatták a közönséget, majd a rendezvény utcabállal zárult.

Mindezek mellett egész nap büfé, árusok, vidámpark, kis-sergő, légvár és céllövölde várta a város apraja-nagyját.

Forrás: Tiszazugi LEADER Egyesület

Cikk megosztása