Zöldség-gyümölcs árusító pavilont adtak át a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Fegyverneken. Huber István, a helybeli családi gazdálkodó a Magyar Piac Szövetkezet segítségével építette meg a közvetlen értékesítést elősegítő létesítményét. Ez a prototípus, ahol saját és más magyar gazdák terményeit adhatja el, biztosítva a piacra jutást a jó minőségű magyar árunak.
Ez az első, amely előrevetíti, hogy a jövőben több ilyet szeretnénk átadni – mondta Konrád Istvánné a rendezvényen. Ezzel jó példát lehet adni a többi termelőnek – tette hozzá a Magyar Piac Szövetkezet elnöke.
Ez egy európai színvonalú árusító hely – fogalmazott V. Németh Zsolt az átadó ünnepségen. A vidékfejlesztésért felelős államtitkár kiemelte: ezt kell követni, hiszen az Európai Unióban már régóta az értékesítési lánc lerövidítése az iránymutató.
A Magyar Piac Szövetkezet azt tervezi, hogy a pavilon terveit ingyen vagy jutányos áron adják majd tagjaiknak, hogy ezzel is segítsék a hálózat kialakítását, hiszen egy ilyen standon méltó körülmények között lehet árusítani, vásárolni. Egy ilyen standdal biztosítani lehet a piacra jutást, valamint a vásárlóknak a jó minőséget és a megfelelő ellátást.

Forrás: NAKVI

Cikk megosztása