Amint az az átadóünnepségen elhangzott, a Zalahalápért Közalapítvány 2009-ben nyújtott be pályázatot az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból társfinanszírozott falumegújítás és fejlesztési jogcímre. A támogatási kérelmet a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal Vidékfejlesztési Igazgatósága elfogadta.

A mintegy negyvenkétmillió forintos projekt részeként, a település központjában - a polgármesteri hivatalnál és művelődési háznál - térburkolatot raktak le, illetve zöldterületeket is létesítettek. Megújultak a kultúrház melletti kerítés térelemei, világítótesteket helyeztek ki és egy ivókutat is állítottak. A projekt határideje 2012 novemberében járt volna le, de a kivitelező cég ennél korábban végzett a munkálatokkal.

Csuri Lajos, az alapítvány elnöke úgy fogalmazott, bízik abban, hogy a beruházás minden helybeli és vendég örömét szolgálja. Hasonló gondolatokat járt körbe beszédében Szencz Lajosné korábbi és Bedő Lajos jelenlegi polgármester, Herczog Edit európai parlamenti képviselő és a fejlesztést, illetve az abban részt vállaló munkatársakat megáldó Renner Sándor plébános is.

Forrás: Zalai Dombhátaktól a Vulkánok Völgyéig Egyesület, naplo-online.hu

Cikk megosztása