A LEADER programnak köszönhetően 10-10 férfi-női kerékpárt szerzett be a Boldogházi Gyermekekért Alapítvány. A bicikliket a helyi diákok és az ideérkező vendégcsoportok táborozó tanulói részére szánta az alapítvány. Az utóbbi időben minden évben sikerült vagy pályázati úton, vagy önerőből különböző nyári programokat szervezni a gyermekeknek. Ilyen volt 2010-ben az a környezettábor is, amelyet a Norvég Civil Támogatási Alap támogatott. Ennek kapcsán egy-egy héten keresztül lehettek együtt Jászboldogháza és román testvértelepülése, Sínfalva diákjai Magyarországon és Erdélyben. A kerékpárokat éppen az ilyen és hasonló szabadidős programokhoz szerezte be a település.

Idén már használhatták is a gyermekek a kétkerekűeket, hiszen a Boldogházi Gyermekekért Alapítvány támogatásával 2012-ben immáron 30. alkalommal rendezték meg a tiszapüspöki tehetséggondozó és kutató tábort Rigó Andrásné közreműködésével. Összesen 18 boldogházi tanuló vett részt a programsorozaton, ahol a gyermekek többek között növényismerettel, éjszakai kisemlős csapdák tanulmányozásával, szakoktató közreműködésével madarászással, gyűrűzéssel és rovarpreparálással foglalkozhattak.

Természetesen az ismeretterjesztő, kötött jellegű programok mellett jutott idő a feltöltődésre is rengeteg szabad programmal: kerékpározásra a Tisza körül, fürdésre, éjszakai bográcsozásra és hagyományos kenyérlángos sütésre is. A boldogházi gyermekek több díjat is nyertek, amelyhez gratulálunk.

Forrás: Jászsági Kistérségi Helyi Közösség Egyesülete, jaszboldoghaza.hu

Cikk megosztása