Újabb állomásához érkezett „Szociális városrehabilitáció és lakossági integráció Jászfényszaru fejlődéséért” című projekt: augusztus 15-én ünnepélyesen átadták azt a nyolc utat, amelyet a közelmúltban épült szabadidőpark környékén újítottak fel.

Vörösrózsa, Nefelejcs, Zöldfa, Szegfű, Búzavirág, Csaba, Kőrösi Csoma és Dugonics utca. Ezekkel a feliratokkal sorakoztak a környéken élő gyerekek az átadóünnepségen a szabadidőpark területén. A rendezvényen Győriné Czeglédi Márta polgármesterasszony köszöntötte az egybegyűlteket, s ismertette a keleti városrész fejlesztésére irányuló projekt legfontosabb elemeit.

A köszöntőt követően az önkormányzati képviselők átvágták a Szegfű utca végén elhelyezett nemzetiszínű szalagot, ezzel jelképesen, átadva mind a nyolc elkészült utat használóinak. Az ünnepi hangulatot csak fokozta az a több száz színes léggömb, amelyet elröptettek a jelenlévők.

Radics Ivett szavalata után Szabóné Dávid Erika, a szabadidőpark programszervezője lépett mikrofonhoz, aki ismertette a terület lakóinak azon kérését, hogy a parknak legyen névadója. Ennek a kívánságnak eleget téve, az ott élők kezdeményezésére Szent József térre keresztelték el a parkot.

Az áldás és az utak mellett augusztus 15-én szintén átadtak egy Közösségi Házat, amely többek között kihelyezett ügyfélfogadásoknak is helyet tud majd adni a jövőben a jászfényszarui alvégi területen.

Forrás: Jászsági Kistérségi Helyi Közösség Egyesülete, jttv.hu

Cikk megosztása