Ünnepélyes külsőségek között, a szülők és az iskola diákjai előtt nyitotta meg a 2012-13. évi tanévet Tiszavasváriban Vinnai Győző Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kormánymegbízott a helyi általános iskola Kabay János Általános Iskolai Egységében.

A megnyitó ünnepségen részt vett Karakó László országgyűlési képviselő, Fülöp Erik polgármester, valamint a város prominens személyei. „Fontos tanév kezdődik most, ez a 2012-2013-as tanév sok változást hoz” – emelte ki Vinnai Győző, hiszen több, oktatással kapcsolatos törvény megváltozott, januártól pedig az állam szerepet vállal az iskolák fenntartásában, így a kormánymegbízott szerint az iskola stabilan, kiszámíthatóan, jól működhet.

A rendezvény végén Karakó László ünnepélyesen átadta az újonnan létesült Városi Sportudvart, amit a gyerekek azonnal birtokba is vettek. Az iskola Diák Sport Egyesülete a Darányi Ignác Terv Új Magyarország Fejlesztési Program LEADER-pályázatán nyert közel 15 millió forint támogatást. Ebből felújították az atlétikai pályát, valamint egy szabadtéri „kondiparkot” alakítottak ki.

Forrás: Tiszatér Leader Egyesület, Tiszavasvári Média Egyesület

Cikk megosztása