A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei város önkormányzata csaknem 100 millió forint támogatást sikerült elnyerniük Szikszói Óvoda épületének korszerűsítése és bölcsődei férőhely kialakítására.

Mindig öröm egy városvezetőnek, ha gyarapodásról és sikerről adhat számot a településen, mondta Füzesséri József, Szikszó polgármestere. Az óvodabővítés és a bölcsődei férőhelyek kialakítása többszörös siker, hiszen nem csak megújult és bővült a város egyik intézménye, de a beruházás jelzi azt is, hogy lélekszámban is gyarapszik a település, hiszen nem bezárni, hanem bővíteni kell egy intézményt. Siker ez a családoknak is, hiszen azok az anyukák, akik két év után szeretnének visszamenni, dolgozni, ezt ezután megtehetik, hiszen biztonságban tudhatják a gyermeküket a városi óvodában.

Takács Lászlóné óvodavezető arról tájékoztatott: a beruházás során az óvoda épületét két csoportszobával, egy óvodaival és egy egységes óvodai- bölcsődeivel bővítették. Az épületet kiegészítették a legszükségesebb hiányzó helyiségekkel: elkülönítővel, óvónői és konyhai dolgozók szociális blokkjával, mosókonyhával, vasalóval, a foglalkoztatókhoz tartozó gyerek és egy akadálymentes WC-vel, valamint szertárral. A meglévő óvodai helyiségekben csak az átalakítás és akadálymentesítés miatt szükséges mértékig történt felújítás, változtatás. Az udvaron kialakítottak parkolót, és kerékpártárolót is. A projekt során korszerű bútorokat, gyermekjátékokat, udvari játékokat, fejlesztőeszközöket szereztek be a minőségi oktatás-nevelés megteremtése érdekében.

Forrás: Abaúj LEADER Egyesület, szikszo.hu

Cikk megosztása