Augusztus 19-én rendezte a Gerence-Marcal-Rába és Somló Környéke (GEMARASK) Vidékfejlesztési Egyesület a Rába-hídi Vásárt és Kulturális Találkozót Várkesző mellett, a Rába-hídi csárda szomszédságában. Az eseményen Eperjesi Tamás, a Nemzeti Agrárszaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési intézet főigazgató-helyettese köszöntötte a szép számban egybegyűlt érdeklődőket. Ezt követően kezdődött a környékre jellemző termékek és szolgáltatások, kézműves, illetve népművészeti tevékenységek nagyszabású bemutatója, vására csaknem húsz hagyományőrző csoport fellépésével.

„Rendezvényünknek továbbra is hármas célja van. Egyrészt a GEMARASK területén élő vállalkozók, vállalkozások bemutathatják és árusíthatják termékeiket. Emellett a környéken működő hagyományőrző csoportok megismertethetik a jelenlévőkkel az adott településre, térségre jellemző dalokat, táncokat, különböző értékeket, nem utolsó sorban pedig a közösségépítés a célunk” – nyilatkozta Szabadi János, a GEMARASK Vidékfejlesztési Egyesület munkaszervezet vezetője. „Egymás megismerésén keresztül gyümölcsöző kapcsolatok jöhetnek létre a civil szervezetek, önkormányzatok, vállalkozók között. Arra törekszünk, hogy minél több ilyen lehetőséget biztosítsunk a tagjaink számára” – mondta Szabadi János, akinek LEADER Helyi Akciócsoportjához 35 település tartozik. Ezeknek több mint fele képviseltette magát a közel 2000 résztvevőt megmozgató eseményen.

A végig remek hangulatban zajló eseményen egy tanulságos kerekasztal-beszélgetést is tartottak a vidékfejlesztés jelenlegi helyzetéről, aktuális kérdéseiről.

Forrás: Gerence-Marcal-Rába és Somló Környéke Vidékfejlesztési Egyesület, Veszprém megyei Napló

Cikk megosztása