Augusztus 11-én rendezték meg a Kerékteleki Falunapot és a Császári Hagyományos baráti tűzoltó versenyt. Mindkét helyszínen színes programok és finom ételek várták a résztvevőket.

Az augusztus 19-én kezdődő hosszú hétvégén ismét két rendezvényt tartottak: Bakonysárkányon Szent István napot, valamint hozzá kapcsolódó sakk- és labdarúgó- tornát szerveztek, Nagyigmánd községben pedig a hagyományos Államalapító Szent István Királyunk és az Új Kenyér Ünnepének megrendezését segítette a támogatás.

Az utolsó augusztusi hétvégére is jutott két rendezvény. Tárkányon a XI. Tárkány Találkozón hat Tárkány nevű település (Felsőtárkány, Mezőtárkány, Nagytárkány, Kistárkány, Köröstárkány) képviselői jelentek meg és vettek részt a színvonalas programokon, amelynek részei voltak az emlékműavatás, továbbá néptáncbemutató, bál, majd a zárónapon a képviselők együtt fogyasztották el az ebédet, végül pedig meghallgatták Mészáros János Elek műsorát.

Augusztus 26-án Ácson a Roma Nemzetiségi Önkormányzat családi napot szervezett „Roma vigasság” címen. A program zenével indult, majd a fellépők hagyományos viseletben mutatták be tudásukat. A fiatal táncosokat Lakatos Zsolt és zenekara kísérte. A programot színesítve a nemzetiségi önkormányzat elnöke, Lakatos József „kanalazott” a zene ütemére.

Délelőtt sportprogramokat tartottak, ahol a résztvevők különböző ügyességi játékokat próbáltak ki. Itt több generáció mérte össze a tudását, együtt játszottak, szórakoztak a gyermekek a szülőkkel és a nagyszülőkkel. A vetélkedőkben egyéniben és csapatban is versenyeztek az érdeklődő lakosok. Az egyik legnagyobb sikere a kötélhúzásnak volt. A sportprogram fő eseményét a kispályás focimeccs jelentette, ahol összecsapott egymással a Tigris SE, a Vágd Előre SC és a Villámcsapat.

A kulturális programok 14 órakor kezdődtek, ahol tehetséges helyi roma fiatalok léptek fel. Kiemelkedő volt Lakatos Dezső mulatós ének szereplése, valamint Csóka Tamás rap produkciója.

A 19 órától kezdődő Cigánybált Lakatos József köszöntője indította, amelyben az elnök hangsúlyozta, hogy a rendezvény a Bakonyalja-Kisalföld Kapuja Vidékfejlesztési Egyesület és a Helyi Akciócsoport támogatásával valósult meg, amelyet ezen a fórumon ismételten megköszönt a döntéshozóknak.

Forrás: Bakonyalja-Kisalföld kapuja Vidékfejlesztési Egyesület

Cikk megosztása