A Csabacsűdi Sportegyesület idén tavasszal hétmillió forintot nyert a helyi sportpálya biztonsági és technikai fejlesztésére. Az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap LEADER - Közösségi célú fejlesztés jogcím keretéből finanszírozott támogatás a beruházás teljes költségét fedezte.

A civil szervezet az utolsó bajnoki meccset követően rögtön megkezdte a megvalósítást. A nyári szünetben biztonsági korláttal kerítették körül a pályát, a kapuk mögé labdafogó hálókat telepítettek, a megközelítés érdekében pedig játékos kijárót és parkolókat is kiépítettek. A hosszú évek óta elavult, rossz állapotban lévő cserepadok is megújultak.

A fejlesztés nem csupán a számos települési sportprogramnak és kulturális rendezvénynek helyet adó pálya esztétikai és infrastrukturális megújítását szolgálta, de biztosítja a Magyar Labdarúgó Szövetség szabványainak való megfelelést is, így a sikerei révén méltán népszerű focicsapat továbbra is a Megyei I. Osztályban versenyezhet.

A felújított sportpályát a bajnokság augusztus 19-i nyitómeccsén adták ünnepélyesen át és vehették birtokukba a sportolók. Az eseményen beszédet mondott Hodálik Pál, a Körösök Völgye Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület elnöke, szarvas Város alpolgármestere és Dankó Béla, a Békés Megyei Labdarúgó Szövetség elnöke, a térség országgyűlési képviselője is.

Köszöntőjükben mindketten a mozgás és a sport egészségmegőrző, nevelő hatását, közösségformáló erejét hangsúlyozták, és hogy a csabacsűdihez hasonló fejlesztések elemi fontosságúak a kistelepülések népességmegtartó képességének fokozásához.

Forrás: Körösök Völgye Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület

Cikk megosztása