A programot Berta József polgármester és a rendezvény háziasszonya, Tóthné Ujhelyi Mariann nyitotta meg. Nyolc település közel 300 fővel érkezett a községbe, ahol a résztvevők száma a helyi és környékből érkezett emberekkel együtt a félezret is megközelítette.

A megnyitón minden település bemutatkozott, majd elkezdődött a focikupa. A 13 csapatban már nem csak a férfiak szerepeltek, mivel a nőket is képviselte három formáció. A kupát végül Jászalsószentgyörgy vitte el. A házigazdák egyik csapata kapta az ezüstérmet, míg másik csapatuk egy hellyel csúszott csak le a dobogóról. A nők mezőnyében a homokszentgyörgyiek bizonyultak a legjobbnak, míg a két mezőszentgyörgyi csapat a dobogó két alacsonyabbik fokát foglalhatta el.

A foci mellett a résztvevők megtekinthették a nagy sikernek örvendő Szentgyörgy Retro kiállítását, nemezelhettek, csuházhattak, információkat szerezhettek az Mezőföld Helyi Közösség Egyesület LEADER Helyi Akciócsoport képviselőitől. A szentgyörgyiek meglátogathatták a házigazda intézményeit is Oláh István idegenvezetésével.

A délután a kulturális bemutatkozás jegyében telt el: Jó ebédhez szólt a nóta Kapi Gábor nótaénekessel, bemutatkoztak a szentgyörgyiek kórusai, színjátszócsoportjai, Mezőszentgyörgy nyugdíjasklubja, néptánccsoportjai adtak műsort, a M.A.SZ.K. pedig vásári komédiával szórakoztatta a nagyérdeműt. Lepsényből a Cirbolya citerazenekar érkezett, valamint Vajda Cintia, Nagy Henrietta és Felde Orsolya Amarillisz hastánccsoportjai tartottak bemutatót. A gyerekek sem maradtak szórakozás nélkül, hiszen egész délután arcfestés, ugrálóvár várta őket, valamint Bíró Krisztina énekesnő gyermekműsora, amely felhőtlen mosolyt varázsolt kicsire, nagyra egyaránt. Este a Crazy Night zenekar csapott a húrok közé.

Forrás: MEZŐFÖLD Helyi Közösség Egyesület, mezoszentgyorgy.hu

Cikk megosztása