Sikeres volt az első Tündérvölgy Fesztivál, mondta a főszervező, Veszelovszki Zsolt szerint. A rendezvényre gazdag programkínálattal, kirakodóvásárral és sok-sok muzsikával várták augusztus 24-26. között Csabdira. A Fejér megyei község sok önkéntes lakosa, elsősorban a Csabdi, Vasztély Jövőjéért Egyesület tagjai pedig kitettek magukért, hogy elégedett legyen a mintegy háromezer látogató és helybéli.

A fesztivál vendégeit gazdag zenei kínálattal várták: többek között a negyven esztendeje népszerű, Gryllus Dániellel színpadra lépő Kaláka együttes, másnap pedig Gryllus Vilmosék nyerték el a kicsik és nagyok szívét a község román kori templom romja mellé épített színpadon. Az Etnofaun zenekart jegyző Ágoston Béla és énekesnőjük, Horváti Kata izgalmas műfajjal kísérleteznek: magyar népdalokat adtak elő disszonáns és meghökkentő világzenei stílusban. Az első este a Besh o Drom együttes is fellépett a hagyományos magyar zenét balkáni és közel-keleti dallamvilággal ötvöző produkciójával. A koncertek a völgy különleges és természetes akusztikájának köszönhetően szinte mindenütt hallhatóak voltak.

A zene mellett azonban kézműves és helyi termékek vásárát, irodalmi és gyermekprogramokat tartottak, az aktív pihenés szerelmesei pedig akár túrázhattak is gyalog vagy kerékpárral.

Forrás: Völgy Vidék Vidékfejlesztési Közösség Közhasznú Egyesület, Fejér Megyei Hírlap

Cikk megosztása