A kiállításra ez idáig minden eddiginél több kiállító jelentkezett, hogy bemutassa termékét és megismertesse az általa kínált technológiákat a Bábolnára látogató szakemberekkel. Immár több mint 150 kiállító, mintegy 12 ezer négyzetmétert foglalt le a kiállítás szabad területén. A Bábolnai Nemzetközi Gazdanapok kiemelt kiállítója ebben az évben is önállóan mutatkozik be közel 10 ezer négyzetméteren. Kínálatukban megtalálhatjuk a külföldi gépgyártók legmodernebb gépeit az erőgépektől a munkagépekig. Az elmúlt évekhez hasonlóan megtartják immár hagyományos szántóföldi gépbemutatóját, így működés közben is láthatóak lesznek az erő- és munkagépek. Az idei szántóföldi gépbemutató fő témája a költséghatékonyság a növénytermesztésben.

A kiállítás négy napja alatt a Gabonatermesztők Országos Szövetsége egész napos szaktanácsadással várja az érdeklődőket a kiállítói csarnokban található standján. A Bábolnai Nemzetközi Gazdanapok hagyományos programja közé tartozik a Hazai Mezőgépgyártók Fóruma, ahol az érdeklők többek között a mezőgépipar gazdasági helyzetéről tájékozódhatnak. A Nemzeti Agrárszaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési Intézet a csütörtöki napon tartja 2012. évi II. Értekezletét, amelyen többek között a GAZDANet programról, az állattartó telepek korszerűsítésére kiírt pályázatról és az új agrárkamarai törvényről is hallhatnak az érdeklődők. A Gabonatermesztők Országos Szövetségének standján három napon át folynak a szakmai tanácsadások, előadások.

A kiállítás egyik kiemelt eseménye a Lovas Hagyományok Múltban és Jelenben – Bábolnai Lovasturisztikai Napok. A rendezvény keretén belül naponta látható lovas program, amelynek főszervezője a házigazda Bábolna Nemzeti Ménesbirtok Kft. A látványos közönségprogramban lovasharsonások, lovasíjászok, szabadidomító és lovas kaszkadőrök is bemutatkoznak. A Bábolnán működő Pettkó-Szandtner Tibor Lovas Szakiskola diákjai karüsszel- és Shagya-arab ugróbemutatóval kedveskednek a közönségnek.
A rendezvény négy napja alatt az érdeklődők megtekinthetik a Ménesudvart, lovaskocsival ellátogathatnak a Csikótelepre, és igény szerint hintóval kikocsikázhatnak az Arborétumba, ahol a híres lovak temetőjét is megnézhetik. A Ménesudvarban található Kocsimúzeum és a bábolnai lótenyésztés történetét bemutató kiállítás megtekintése szintén jó program lehet a Bábolnára érkezőknek.

 

Forrás: Magyar Mezőgazdaság

Cikk megosztása