A szlovák-magyar együttműködéssel megvalósult központ a „Galgahévíz Ökofalu” projekt során létesített megújuló energia előállítását szolgáló rendszereket, berendezéseket, több mint két évtizedes tapasztalatokat kívánja szélesebb körben ismertté és elérhetővé tenni minden érdeklődő számára.

Az európai szinten is egyedülálló központot a rendezvénysorozat nyitó napján adja át Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára, és a határon átnyúló együttműködés magyar, illetve szlovák résztvevői is bemutatkoznak. A második napon szakmai konferencia várja az érdeklődőket, amelyen részt vesz többek között V. Németh Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkár is, a kikapcsolódni vágyókat pedig parasztolimpia és a harmadik napig tartó családi programok várják.

A részvételi szándékot mind a szakmai konferencia, mind a parasztolimpia esetén előzetesen kell jelezni szeptember 11-éig. Az ehhez szükséges jelentkezési lapok – a részletes programmal együtt – a cikk végén, csatolva található.

Forrás: Gaia Ökológiai és Vidékfejlesztési Alapítvány

Cikk megosztása