Elsősorban a családosok számára kínál remek lehetőséget a kikapcsolódásra a Tündérvölgy Fesztivál, de minden látogatót szívesen látnak augusztus 24-26. között a mesés környezetű Csabdin tartott rendezvényen. Többek között koncertekkel (így a Besh o Drom, a Kaláka és Gryllus Vilmos fellépésével, valamint Dés László és Esterházy Péter rögtönzött közös műsorával), bábszínházzal, kézműves, zenés, játékos foglalkozásokkal és a mesék világával vár
mindenkit a Budapesttől mindössze 35 kilométerre található Fejér megyei község.

Az aktív pihenés hívei több túra közül is válogathatnak: gyalogosan egy 3 és egy 15 kilométeres, kerékpárral 12, 22 és 55 kilométeres túrán ismerkedhetnek a helyi értékekkel.

A gasztronómiai élményekre vágyók Katlan Tóni vezényletével a környék gasztronómiai érdekességeit kóstolhatják meg, Matild néni konyhájában pedig zakuszka, ordas-, házi eprerlekváros és házi sárgabarack-lekváros palacsinta, valamint káposztás csülkös gulyás várja a betérőket. A fesztivál ételkínálatában azonban a vaddisznó pörkölt, répás és krumplis rétes, túrófánk, sziszege és csabdi lakodalmas sütemények is megtalálhatóak.

Bővebb információk a fesztivál honlapján találhatóak: http://tundervolgy.hu.

Cikk megosztása