A sikeres beruházásokat szombaton a Győr-Moson-Sopron megyei Osliban ünnepelték meg a szintén e projekt során felújított templomtéren, illetve az ugyancsak megszépült Kálvária közelében. Fodor József házigazda polgármester elmondta: a mostani fejlesztések a Rábaköz turizmusának fejlesztésében jelentős eredménynek számítanak. Mint fogalmazott, Osliban a falusi turizmusban gondolkodnak. Arra alapoznak, hogy jó a földrajzi elhelyezkedésük, szép a környék, van látnivaló.

Hámori György kapuvári polgármester, a kistérségi társulás elnöke megköszönte a nemzeti park segítségét, illetve az érintett önkormányzatok együttműködését. Ivanics Ferenc, a körzet országgyűlési képviselője azt hangsúlyozta, a Rábaközben minden adott ahhoz, hogy a turizmus fejlődjön és erősödjön.

A pályázattal tehát tizenkét településen történt fejlesztés. Kapuváron például kerékpárút és kerékpáros pihenő épült. Babóton, Beledben, Cirákon, Himodon, Hövejen, Mihályiban, Osliban, Szárföldön, Vásárosfaluban és Veszkényben szintén a kerékpáros turistákra gondolva alakítottak ki pihenőhelyet. Történtek ezeken kívül felújítások Cirákon, Veszkényben és Osliban, Rábakecölön pedig csónakkikötőt alakítottak ki. A szombati program része volt Öntésmajorban A Hanság élővilága című kiállítás megnyitása is.

A kistérségi társulás a Fertő–Hanság Nemzeti Parkkal együttműködve több mint 460 millió forintot nyert pályázaton. Az önkormányzatok tizenöt százalékos önrészt biztosítottak.

Forrás: Rábaköz Vidékfejlesztési Egyesület, kisalfold.hu

Cikk megosztása