A népi értékekkel a Kézművesek Völgyében, az Örökségvölgyben és a Muharay Elemér Népművészeti Szövetség színpadánál lehet ismerkedni – utóbbi helyszínen egy malom rendbetételében is bárki segíthet. Idén először közös piacot is tartanak Kapolcson, ahol helyi zöldség- és gyümölcstermelők, lekvárkészítők, kézművesek árulják portékáikat.

A környezettudatosságot és a természetvédelmet a Zöldudvar és külön Zöldtúrák képviselik – utóbbiak során a Balaton-felvidéki Nemzeti Park és a Bakony–Balaton Geopark szervezésében lehet felfedezni a közeli természeti kincseket. Aki a tágabb környékre kíváncsi, annak az Éltető Balaton-felvidékért Egyesület LEADER Helyi Akciócsoport külön udvarban mutatja be a működési területén található értékeket.

A fesztiválról természetesen a zenészek sem hiányoznak. Hobónak, Palya Beának és vendégeiknek külön helyszínt szenteltek, de beszélgetéseik, koncertjeik mellett számos más együttes fellépése közül lehet válogatni a reneszánsz és barokk fafúvósoktól a jazzen és a blues-rockon át a kelta folk-punk zenéig. Ezek mellett számtalan, kiállítás, irodalmi és egyéb program gondoskodik a kulturális élményekről azok számára, akik a részt vesznek a fesztiválon.

A fesztivál programja a cikk alján, csatolva megtalálható.

Forrás: NAKVI

Cikk megosztása