Visszatért bölcsőjéhez a Szentgyörgy nevű települések találkozója: nyolc küldöttség érkezett július 28-án Mezőszentgyörgyre. A Fejér megyei község Bánokszentgyörgyöt, Borsodszentgyörgyöt, Homokszentgyörgyöt, Iszkaszentgyörgyöt, Jászalsószentgyörgyöt, Szentgyörgyvárt, Tatárszentgyörgyöt és látta vendégül. Összesen háromszázan, faluvezetők, focicsapatok, és kulturális csoportok jöttek ezekről a településekről.

„A kezdetekkor – tizenkét éve – arra szövetkeztünk, hogy mi, szentgyörgyiek találkozzunk, megismerjük egymás értékeit, hasznos és maradandó kapcsolatokat kössünk, és ha lehetőségünk van rá, segítsük egymást elképzeléseink megvalósításában” – mondta a házigazdák nevében Berta József polgármester. Az évenkénti találkozó eleinte csak a fociról szólt, de ma már a kulturális seregszemle is részét képezi az együttlétnek. Üdvözlendő, hogy így formálódott a kapcsolat, hiszen ezáltal a szentgyörgyiek megismerkedhetnek egymás kulturális értékeivel is.

Az egész napos színes programban kispályás focitorna és számos színpadi produkció szerepelt – előbbit Jászalsószentgyörgy nyerte. Bemutatkoztak a települések kulturális csoportjai, fellépett a helyi MASZK színjátszó társulat, a Szentgyörgy néptáncegyüttes, valamint a szépkorúak Őszirózsa kórusa. Az énekes Bíró Kriszta Sárbogárdról, a Cirbolya citerazenekar Lepsényből érkezett, és a kiváló hastáncosok is a szomszédvárat képviselték. A Két szoknya Egy nadrág formáció pezsdítő perceket hozott az örökzöldekkel, az utcabálon a Crazy Night zenekar muzsikált.

Forrás: MEZŐFÖLD Helyi Közösség Egyesület, fmh.hu

Cikk megosztása