„Öt nagyobb pályázat megvalósítása zárult le vagy van folyamatban, ezek igénylik most a legtöbb energiát” – számolt be Németh Csaba. A veszprémvarsányi polgármester elmondta, hogy talán az egyik legfontosabb fejlesztés a község első szabványos közterületi játszóterének létrehozása a posta mögött. Ugyancsak a gyermekeket szolgálja a helyi iskola rekonstrukciója.

Az intézmény egyébként már átesett egy nagyobb fejlesztésen a most zárult tanévben, a helyhatóság ugyanis csaknem hat és fél millió forintot nyert, hogy – egymillió forintot ehhez hozzátéve – megújuló energiaforrásokat használjanak az épület világítására, hűtésére és fűtésére. Ennek részeként napkollektor- és hozzá kapcsolódó hőtermelő rendszert telepítettek az épületbe, ami a használati meleg víz mintegy kétharmadát biztosítja a jövőben. Az önerőhöz a szomszédos település, Sikátor is hozzájárult tulajdoni hányadának arányában. A falu ugyancsak tavasszal fejezte be a sportöltöző-felújítást a Belügyminisztérium által megítélt összeg segítségével összesen 13 millió forintból. Folyamatban van ugyanakkor a Sikátor közigazgatási területén, Veszprémvarsány és Sikátor közös tulajdonában lévő régi szemétlerakó rekultivációja.

A veszprémvarsányi önkormányzatnak ezeken kívül egy nagyobb terve vár megvalósításra. Németh Csaba elmondta: a község északi területének, a vasútállomás környékének csapadékvíz-elvezetési rendszerét szeretnék korszerűsíteni.

Forrás: Pannónia Kincse LEADER Egyesület, kisalfold.hu

Cikk megosztása