Kinyitott a 13. Hegyalja Fesztivál, amelynek első külföldi sztárvendége az Alphaville volt. Az ikonikus Forever Young mellett a készülő korongról is hozott új számokat a Hegy’re Marian Gold és csapata. A hazai rock-óriás EDDA Művek, a Csík Zenekar, Ferenczi György és a Rackajam is a felejthetetlen fesztiválindítást jön garantálni. Svéd földről a metálvilág legigézőbb teremtménye, Angela Gossow érkezett az Arch Enemy élén. Az elektronikus zene kedvelői az Engine-Earz, a Broken Note és a meghatározó hazai DJ-k partyjain szórakozhatnak.

A zenés beköltözés megadta a kezdőlökést a fesztiválhoz: rengeteg vendéggel indult és még többel folytatódott az első hivatalos nulladik napja. A hegyaljások reggelig tomboltak a koncertek utáni DJ szetteken, a Fish! zenekar frontembere, Senior Hal pedig megalapozta a fesztiválhangulatot az elkövetkező négy napra a tokaji világörökségben. A bulira első este fellépő Alphaville is felkészült, interjúkat adtak és megismerkedtek a tokaji borokkal. Azt nem tudták eldönteni, hogy a Furmint vagy a Muscat Ottonel a jobb, de abban biztosak, hogy a magyar közönségnek olyan, az egész pályafutásukat felölelő műsort hoznak, amitől korától függetlenül nem csak jól, de örökké fiatalnak fogja magát érezni mindenki, aki a Hegyalja Fesztiválon van szerda este.

Marian Goldék koncertje előtt a szintén három évtizede zenélő EDDA Művek, a népzenét az országgal megkedveltető Csík Zenekar és a Magna Cum Laude játszott. Egy másik színpadon a Khaos Legions turnéállomásaként jegyzett koncertet adott az Arch Enemy.

A táncért a világ legjobb szájharmonikásának választott Ferenczi György és a Rackajam, az ír kocsmahangulatot varázsoló Firkin, és a napfényt a szívekbe ültető Ocho Macho felelt. A nulladik napi buli egyik felelőse, DJ Senior Hal ma zenekarával, a Fish!-sel zenélt, majd az Engine-Earz következett. A brit együttes tagjai itt megmutathatták, milyen hangzást gyúrtak össze többek közt a Rage Against the Machine, a Massive Attack, a Prodigy, Björk, és a Portishead zenéinek hatása alatt állva. A szintén a szigetországból érkező Broken Note a brutális basszusokért, sötét nosztalgiáért és ledózeroló ütemekért felelt.

Forrás: Tiszatér Leader Egyesület, rakamaz.hu

Cikk megosztása