Külön pályát alakítottak ki a Zala megyei Gyenesdiáson, hogy a görkorcsolyázó, gördeszkázó és bicikliző gyerekek biztonságos körülmények között sportolhassanak. A pályát Lendvai Zoltán, a „gördeszkás pap” avatta fel.

A településen nagy igény volt egy ilyen területre, mert már a falakon jártak a gyerekek a BMX-biciklikkel. Az önkormányzatnak idén nem volt pénze a fejlesztésre, de a pedagógusok, a szülők, a Gödörházy Antal Alapítvány és a sportkör összefogásával gyűjtés indult, és a keszthelyi skate-csapat is az ügy mellé állt.

„Az önkormányzattól a betonalap kialakítását kérték” – mondta Gál Lajos polgármester. „Elmentünk Lendvai Zoltán atyához, aki megmutatta a rédicsi pályát, és a lendvai gyárba is elvitt minket, ahol a betonelemek készülnek. A pálya kialakításához felhasználtuk a vasgyűjtésből befolyt pénzt, Zoltán atya négy skate-elemet ajándékozott nekünk, és még kettőt szereztünk be a felajánlásokból. Ezek az első darabjai a később bővítendő pályának. Az összefogásnak köszönhetően minimális önkormányzati hozzájárulással 1,5 millió forint értékű pályát avathattunk a Kárpáti korzón” - mesélte el a beruházás történetét a polgármester.

Forrás: Zalai Dombhátaktól a Vulkánok Völgyéig Egyesület, www.zalaihirlap.hu

Cikk megosztása