A Vértes-Gerecse Vidékfejlesztési Közösség által részesült támogatásban Szákszend község önkormányzata, hogy sportpályát létesítsen. A beruházásra több mint 7,3 millió forintot kapott a pályázatot benyújtó település. Az összeget a Nemzeti Vidékstratégia Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap által társfinanszírozott LEADER-forrása biztosította.

A fejlesztés során egy olyan sportpályát alakítottak ki, amely alkalmas akár nagyobb rendezvények befogadására is. A település központján készült el a sportpálya, amelyet a helyi általános iskola tanulói is tudnak majd használni. Földrendezés, sportgyep telepítés után labdarúgó kapu és labdafogó háló került ki a területre.

A sportpálya ünnepélyes átadásán részt vettek a helyi egyházak elöljárói is, akik megáldották és megszentelték az új pályát, és mindenkit a játékra buzdítottak. Az eseményen a Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés nevében Popovics György labdákat adott át, valamint a kivitelező cég is hasonló ajándékokat nyújtott a szákszendieknek. Végül a Szákszend-Rába ETO Öergfiúk rangadója következett, hogy ezzel avassák fel az új pályát.

Forrás: Vértes-Gerecse Vidékfejlesztési Közösség

Cikk megosztása