Június 12-én a dudari Művelődési Házban tartott fórumot a 2. körös LEADER pályázatok nyertes ügyfeleiknek az „A Bakonyért” Vidékfejlesztési Akciócsoport Egyesület. Bajkai János elnök köszöntötte a megjelenteket, mindenkinek gratulált a sikeres pályázathoz. Oklevéllel díjazták a nyerteseket, valamint átadtak részükre egy igazolást, amelyet a célterület-adatlapok előírásai alapján az ügyfélnek az utolsó kifizetési kérelemhez csatolnia kell. Ezt követően a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) Veszprém Megyei Kirendeltségének munkatársai, Hujberné Gyenes Erika vezető kérelemkezelő szakreferens a kifizetési kérelmek összeállításáról, Gerstmayer Teréz HEO vezető a helyszíni ellenőrzésekről tartott előadást. Az MVH dolgozói ismertették a legfontosabb tudnivalókat az ügyfelekkel, amelyek a nyertes projektek elszámolásánál hasznosak lehetnek.

A Bakonyalja-Kisalföld kapuja Vidékfejlesztési Egyesület LEADER rendezvények célterületen nyert támogatásból tartott szakmai rendezvényt június 13-án Kisbéren. Itt a munkaszervezet előadóit követően a kedvezményezettek mutatták be megvalósult, megvalósulás alatt lévő és tervezett fejlesztéseiket, ezzel lehetőséget nyújtva arra, hogy tanuljanak egymás hibáiból, ötletet merítsenek, kapcsolatokat építsenek, megismerjék egymás fejlesztéseit. Délután a nyertes pályázatok megvalósításának gyakorlati tudnivalóit (helyszíni ellenőrzés, kifizetési kérelem benyújtása) és eddigi tapasztalatait ismertették az MVH Veszprém Megyei Kirendeltségének osztályvezetői, Umenhoffer Ferencné és Gerstmayer Teréz.

Forrás: „A Bakonyért” Vidékfejlesztési Akciócsoport Egyesület, Bakonyalja-Kisalföld kapuja Vidékfejlesztési Egyesület, www.bakonyalja-kisalfold-kapuja.hu, www.abakonyert.hu

Cikk megosztása