Kovács Katit és az Illés együttest emlegette a naki Integrált Közösségi és Szolgáltató Tér pénteki megnyitóján Tóth Ferenc kormánymegbízott, felidézve azokat az időket, amikor ő még nem IKSZT-be, hanem nemes egyszerűséggel a „kultúrba” járt kikapcsolódni. Köszöntő beszédében ugyanakkor azt is hangsúlyozta, bárhogy is hívnak egy közösségi helyszínt, a lényeg, hogy tartalmas, változatos és igényes programokat biztosítson az adott településen élők számára.

Tóth Ferenc arra is kitért, hogy a televízió elterjedésében látja az egykori kultúrotthonok visszaszorulását, ami igen sajnálatos. Most viszont örömét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy olyan esemény részese lehet, amely a vidék fejlődését szolgálja. Nak egy korszerű és impozáns épülettel gazdagodhatott az Európai Unió és a magyar állam közel 35 millió forintos támogatása révén.

És ahogy az egy átadó ünnepségen illik, a polgármester, Rácz Róbert és Tóth Ferenc szalagátvágással tették hivatalossá a művelődési ház felújításának befejezését. A közönségből már ez elismerő füttyöt váltott ki, pedig csak eztán következett a színpad rendeltetésszerű avatása, vagyis a kulturális műsort szolgáltatók egész sora.

A magyar zenei élet fentebb említett meghatározó alakjai ugyan távol maradtak az ünnepségtől, tapsra és ujjongásra késztető produkciókból azonban így sem volt hiány. Az első fellépő a megszépült épület színpadán Nyirádi Vince, Nak díszpolgára lehetett. Az idős férfi Babits Mihály, Ady Endre és József Attila egy-egy versét szavalta el. Verseltek az óvodások is, volt énekes és tánc produkció is.

Forrás: Tolnai Hármas Összefogás Vidékfejlesztési Szövetség, teol.hu

Cikk megosztása