Ez év márciusában négy dél-dunántúli kistelepülésen, a Baranya megyében található, a Sásdi Kistérséghez tartozó Kisvaszaron, Nagyhajmáson Szágyon, illetve a tolna megyei, a Dombóvári Kistérséghez tartozó Döbröközön épület-felújítási munkálatok kezdődtek azzal a céllal, hogy Praktikák Háza elnevezéssel készség- és képességfejlesztő szobák jöjjenek létre. A döbröközi Praktikák Házában mosodát, konyhát, varrósarkot alakítottak ki, amelyek különböző képzések, közösségi összejövetelek számára adnak helyet, hogy a mélyszegénységben élő családok mindennapi életében jelentsenek majd nagy segítséget.
A projekt célja a hátrányos helyzetű, mélyszegénységben élő családok felzárkóztatása a közösségi térségi szakmaközi hálózat segítségével és a helyben elérhető mentorok támogatásával. A program az Európai Unió és a Magyar Állam társfinanszírozásában valósul meg.
A felújítási munkálatok műszaki átadása-átvétele májusban megtörtént. Az ünnepélyes átadó ünnepségre a helyiségek bútorokkal, eszközökkel való felszerelése után várhatóan július végén lesz.

Forrás: Tolnai Hármas Összefogás Vidékfejlesztési Szövetség, dobrokoz.hu

Cikk megosztása