A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) minden év júliusában rendezi meg az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozóját. A rendezvény egyik különlegességét az adja, hogy a nyári fesztiválok között egyedülálló módon minden évben más helyszínen rendezik meg és a HÖOK mellett a társszervezői feladatot egy felsőoktatási intézmény látja el. Az EFOTT-on a hagyományos könnyűzenei koncertek mellett komoly szerepet kapnak a sportprogramok, a helyszín és az adott régió turisztikai látnivalói, valamint a civil szervezetek.
A Találkozó idei házigazdája a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a fesztivál helyszíne Velence. A 2012. július 3-8-ig tartó rendezvényt Intézetünk is meglátogatja, hogy a fiatalok minél többet megtudhassanak a vidék kihívásairól, jövőjéről, és hogy ebben ők hol helyezkedhetnek el.
A nyár legjelentősebb múltra visszatekintő hallgatói eseménye az EFOTT: története 1976-ra nyúlik vissza, ekkor volt az első találkozó, a Pécs melletti Abaligeten. Huszonöt főiskola, illetve egyetem 350 hallgatója találkozott akkor; manapság az egyik legnagyobb magyar rendezvény, amely az elmúlt években folyamatosan látogatottsági rekordokat dönt közel 67 ezres táborával.

Forrás: NAKVI, efott.hu

Cikk megosztása