Idén 22. alkalommal tartották meg az Edelényi Kistérségi Napot. A rendezvény a Borsod-Torna-Gömör Egyesület és az Edelényi Kistérség Többcélú Társulás szervezésében 2012. június 15-én nagy sikerrel valósult meg az Égervölgyi Ifjúsági Táborban.

A szakmai napot Szaniszló János elnök nyitotta meg, majd a szakmai előadásokat követően megkezdődött a kistérségi főzőverseny. A délelőtti órákban a térség polgármesterei, jegyzői, köztisztviselői, önkormányzati képviselői, valamint a civil szervezetek delegáltjai szakmai programokon vehettek részt, ahol az aktuális projektekről, pályázatokról, valamint a jövőbeni tervekről, teendőkről egyeztettek egymással. A Borsod-Torna-Gömör Egyesület munkaszervezet vezetője szakmai fórumot tartott a LEADER programon belül megvalósult pályázatokról, kifizetési kérelmekről, valamint a turisztikai szálláshelyek, szolgáltatások támogatásával kapcsolatosan.

A rendezvény során különböző vetélkedőkön vehettek részt az érdeklődők. Idén 17 lelkes csapat részvételével zajlott a települések és különböző szervezetek közötti, már hagyománnyá vált szabadtéri főzőverseny. A szakértőkből álló zsűri az Edelényi Kistérség Többcélú Társulása főztjét találta a legfinomabbnak.

A délután folyamán kulturális és szórakoztató programok várták a résztvevőket. A nap folyamán sportvetélkedőkön vehettek részt a mozgásra vágyók: futballmeccs, darts, asztalitenisz, asztali foci, legerősebb ember verseny, tollaslabda-bajnokság gazdagította a Kistérségi Nap programját. Egy nyelviskola idegen nyelvi tesztek kitöltését tette lehetővé, s a kitöltők között ajándékcsomagot sorsoltak ki. Az ÁNTSZ Edelény Városi Intézete szűrősátor felállításával adott lehetőséget egészségügyi szűrésre, amit idén is nagyon sokan igénybe vettek.

Forrás: Borsod-Torna-Gömör Egyesület

Cikk megosztása