Elsőként május 27-én valósult meg a Szinergia Egyesület működési területén olyan projekt, amelyet a LEADER Helyi Akciócsoport 2011-es kiírása alapján részesítettek támogatásban. Ezen a napon rendezték meg a Baranya megyei Somogyhárságyon a település 18. „parasztolimpiáját”. A hagyományőrző játékok megtartásához röviddel a rendezvény megrendezése előtt vehették át a rendezők a támogatási határozatot.

A somogyhárságyi mulatság után a nyár folyamán már sorra rendezik meg a támogatott rendezvényeket. Június 16-án például Velényben tartottak falunapi rendezvényt és búcsút LEADER-forrás igénybevételével, június 30-án pedig a Szigetvárhoz tartozó Domoloson és Zsibóton is ünnepelhetnek a helyben élők, hiszen itt szintén a Szinergia Egyesületnél nyert forrásból támogatják a rendezvény lebonyolítását.

A közeljövőben megkezdődik az egyéb, nem rendezvényekre vonatkozó nyertes projektek megvalósítása is. Ezek közül legnagyobb számban „Helyi termék előállításának technológiai korszerűsítése” című célterületre adtak be pályázatot a LEADER Helyi Akciócsoporthoz, amelyből 17 nyertes pályázó összesen több mint 40 millió forintot hívhat le.

Forrás: Szinergia Egyesület

Cikk megosztása