Az európai uniós normáknak mindenben megfelelő játszótérrel gazdagodott Ibrány – Kertváros. A beruházás közel bruttó hatmillió forintba került, amelyből csaknem 3,4 milliót LEADER-támogatásból fedeztek.

A játszótéren homokozó, hinta, csúszda, mérleghinta, rugós játék várja a gyerekeket. A sportolni vágyók kedvéért két kosárlabdapalánkot helyeztek ki labdafogó hálóval, valamint egy kültéri pingpongasztalt, aki pedig csak pihenésre vágyik, azt a rönk ülőgarnitúrák vagy a kerti fapadok várják.

A projektet helyi együttműködés kísérte: az eredmények népszerűsítésében, a kapcsolódó marketingtevékenységek lebonyolításában a Rétközi Ifjúsági és Kulturális Egyesület, illetve a Kertvárosban vendégház kialakítást végző cég is részt vesz.

Berencsi Béla polgármester a lakosság, valamint a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei város képviselőtestületének jelenlétében elmondta, hogy régi adósságot törlesztett ezzel a település, majd szót ejtett a remélhetőleg minél hamarabb megvalósuló, további pályázati forrásokból finanszírozott fejlesztésekről.

A Tolna megyei Györkönyön szintén pályázati támogatásból, a Nemzeti Vidékfejlesztési Program Falumegújítás és fejlesztés jogcímének köszönhetően jutott forráshoz egy új játszótérre. Az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap által társfinanszírozott projekt a gyerekek álmát valósította meg, ugyanis néhány évvel ezelőtti rajzaik alapján alakították ki a játszóteret.

Szintén a közelmúltban avattak játszóteret a Pest megyei Szigetszentmártonon. A községben a Játszóliget Alapítvány jóvoltából avathatták fel a gyerekeknek szánt játékokat.

Forrás: Duna Összeköt Egyesület, Kis-Duna-menti Vidékfejlesztési Egyesület, Tiszatér Leader Egyesület, gyorkony.hu, ibrany.hu

Cikk megosztása