Duna-parti csónaktárolót avattak a Fejér megyei Rácalmáson június elején. A sporttelepet a Nemzeti Vidékfejlesztési Program Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap által társfinanszírozott intézkedésének köszönhetően alakították ki. A helyi sportegyesület pályázatával csaknem 27 millió forintot nyert, amiből a fa szerkezetű csónaktárolóban öltözőt, fürdőt és mosdót is kialakítottak. A terület ártéri jellege miatt az épület vasbeton lábazaton állnak az irányadó árvízszint fölé emelve, akárcsak a régebbi „Mikulásház”, amelyhez az új tárolót is hozzáillesztették.

Az impozáns épület nemcsak a vízi járművek tárolására szolgál, hanem egyfajta közösségi hely is. A kertjében szabadtéri sütő-főzőhelyet, homokos strandröplabda pályát alakítottak ki, sőt pingpongasztal is van, hogy kellemesen érezzék magukat az oda betérők. Részben a pályázaton elnyert támogatásból fedezték a szükséges sporteszközök beszerzését is.

A beruházásban az önkormányzat is segédkezett a pályázó Rácalmás Sport Egyesületnek, mert a kisvárosban egyre több gyermek és fiatal hódol a vízisport-szakosztályban a kajakozás vagy a kenuzás szenvedélyének.

Forrás: Mezőföldi Híd Térségfejlesztő Egyesület

Cikk megosztása