A Veszprém Megyei Agrárkamara és Pápa Város Önkormányzata 1996-ban indította útjára a Szent György-napi Agrárexpó mezőgazdasági kiállítás és vásár rendezvényt. A május 18-20. között megtartott, immár XVI. Pápai Agrárexpó azóta a Dunántúl egyik legnagyobb mezőgazdasági rendezvényévé nőtte ki magát.

A kiállítás nyitónapja a borászaté volt, így a programok is elsősorban e téma, valamint a szőlőtermesztés köré szerveződtek. A borkóstolók és -bemutatók mellett borászati szakmai előadásokat hallgathattak meg az érdeklődők. A program része volt a Veszprém Megyei Agrárkamara által tizenötödik alkalommal meghirdetett Veszprém Megyei Palackos Borok Versenyének eredményhirdetése és díjátadása is. Pénteken az Országgyűlés Mezőgazdasági Bizottsága is kihelyezett ülést tartott.

A szombat a kiállítók és gazdálkodók szakmai napja volt, amelyen napjaink legaktuálisabb mezőgazdasági témáiban juthattak információhoz az érdeklődők, de – új elemként – a horgászat is megjelent az aznapi programban. Halászléfőző versenyt, horgászbemutatót és a gyerekeknek a horgászathoz kötődő játékos versenyeket tartottak délelőtt.

A kiállítás zárónapján az Agrárexpó hagyományainak megfelelően a vadászati és közönségprogramok kerültek előtérbe. A Veszprém Megyei Vadászkamara szervezésében vadászati közönségprogramok szerepeltek a programban, így Hubertus-mise, vadászkürtösök bemutatója, főzőverseny, vadászkutya fajtabemutató, vadász íjász bemutató, és vadászkutyák munkában.

A régió Leader egyesületei, egy közösen bérelt kiállítóhelyen képviseltette magát. A Bakonyért Egyesület a kistérsége nevezetes helyi termékeit állította ki, valamint szórólapokkal, arculati elemekkel színesítette a standot. A sok látogatót számláló rendezvényen elérték céljukat, térségük képviseletét a gyönyörű helyi termékek által, és új kapcsolatokra, együttműködésekre tettünk szert.

Forrás: „A Bakonyért” Vidékfejlesztési Akciócsoport Egyesület, abakonyert.hu

Cikk megosztása