Több mint egy évtizeddel ezelőtt, a millenniumi emlékmű állításával kezdődött az a munka, amelynek eredményeként Nyalka szívében elkészült a Győr-Moson-Sopron megyei község pihenőparkja. A szombati átadóünnepségen Balogh Ervin polgármester a Páskom Kulturális Egyesület szerepét hangsúlyozta, akik „becsatolták a település vérkeringésébe az elhanyagolt füves területet”.
A nyalkaiak örömére szombaton avatták fel a település művelődési házából kialakított Integrált Közösségi és Szolgáltató Teret is. Az épület felújítására, átalakítására 48,5 millió forint támogatást nyert az önkormányzat, amiből kívül-belül megszépült a mostantól több funkciót is ellátó közintézmény.
Köszöntőjében Kara Ákos országgyűlési képviselő a közösség és az összefogás erejéről, a kulturális értékteremtésről beszélt, ennek jegyében pedig az átadóünnepséget is a helyi kulturális egyesület táncosai színesítették műsorukkal.
Az ünnepségen díszpolgári címet adományoztak Pintér Lajos építészmérnöknek, aki – az indoklás szerint – az elmúlt évtizedekben nyújtott támogatásaival „hozzájárult a településkép javításához, az emberközelibb település kialakításához”. Emellett Nyalkáért érdemérmet vehetett át Simon Péter szakács, aki családjával együtt rendszeres és önzetlen „konyhamestere" a falu közösségi rendezvényeinek.

Forrás: Pannónia Kincse LEADER Egyesület, kisalfold.hu

Cikk megosztása