Filmvetítésekkel, interaktív gyakorlati foglalkozásokkal a környezettudatos életmódra nevelik az általános iskolásokat Cigándon. Az európai uniós támogatással megvalósuló programban a 9-14 éves korosztály szemléletét igyekeznek olyan irányba formálni, hogy környezetük védelme, kímélete áthassa mindennapi életüket. A rendezvénysorozat az Új Széchenyi Terv Környezet és Energia Operatív Programjának finanszírozásával valósult meg.

A Környezeti Nevelés Elindítása Cigándon című projekt során a Kántor Mihály Általános Iskola 313 diákja fákat ültetett, újrahasznosított anyagokból készített ajándéktárgyakat, ökológiai lábnyomot számított és ismeretterjesztő filmeket nézett. A program célja elsősorban a szemléletformálás volt: öt tematikus napot tartottak a tanulók számára, amelyeken új ismeretekhez juthattak, és amelyek a környezettudatos gondolkodásmód kialakítását segítették.
A szervezők értékelése szerint a projekt elérte, hogy a diákok mindennapjaik során is elkezdték figyelembe venni a környezet igényeit, és az energiatakarékosság, a szelektív hulladékgyűjtés életük részévé vált. A tematikus napok befejezésével sem ér azonban véget a környezettudatos szemlélet erősítése, a pedagógusok ugyanis továbbra is olyan programokat kívánnak biztosítani, amelyek közelebb hozzák a jövő generációt a harmóniához a természettel.

Forrás: Zempléni Tájak Vidékfejlesztési Egyesület, Zemplén TV

Cikk megosztása