Ébredő tájak - „külső és belső megújulás" címmel a tavaszi megújulás gazdag forma- és színvilágához kapcsolódó ingyenes programokkal várnak kicsiket és nagyokat május 12-én a Magyar Mezőgazdasági Múzeumba. A látogatók megismerkedhetnek a festőnövényeinkkel, ki is próbálhatják azokat, a délelőtti és délutáni Liget-séta közben pedig a múzeum közvetlen környezetének fáit és bokrait vizsgálhatják meg közelebbről. A gyermekek megtanulhatják többek között a madárodú készítésének rejtelmeit, a „Vizek világa" című interaktív előadás során pedig bemutatják számukra a vízparti területek titokzatos madárvilágát, a rétek színpompás virágait, a természetismereti játszóházban pedig szórakozva tanulhatnak.

A Duna-Dráva Nemzeti Park is bemutatkozik a rendezvény alkalmával, a nap folyamán változatos programokkal, előadásokkal, kézműves foglalkozások sokaságával várják az érdeklődőket, és a Természetvédelmi Őrszolgálat munkájával is meg lehet ismerkedni. A gyógynövények, illetve a Mecsek világába többek festmény- és fotótárlat, a Dél-Dunántúlra pedig kézművesek és helyi termelők kalauzolnak el.

Bővebb információ és részletes program az alábbi linken érhető el: http://www.mezogazdasagimuzeum.hu/article.php?article_id=494.

Forrás: Magyar Mezőgazdasági Múzeum

Cikk megosztása