A Herendi Porcelánmúzeum új látványosságokkal, felfrissített állandó kiállítással várja a látogatókat a 2012-es szezontól.

A 2000-ben felújított és kialakított állandó kiállításban a látogatók már régóta hiányoltak terített asztalt, ezért most egy, Herend egyik legismertebb mintájával, a Viktória mintával díszített étkészlettel és kiegészítőkkel pazarul megterített asztallal egészítették ki a tárlatot.

Az állandó kiállítás utolsó termét új elv szerint rendezték át, ide kerültek az elmúlt évek főbb eseményeihez köthető és protokollajándékok. Látható itt többek között Formula-1-es trófea vagy az Anna-bál herendi termékei épp úgy, mint XVI. Benedek pápának átadott ajándék, vagy épp Vilmos herceg és Kate Middleton nászajándéka a magyar államtól.

A leglátványosabb újdonság a Herendi Porcelánmanufaktúra dekorkincsébe enged bepillantást: kialakítottak egy több mint tíz méter széles tányérfalat, amelyre 300 darab különböző mintával festett tányér került, bár ezek még tíz százalékát sem jelenítik meg manufaktúra motívumainak.

Interaktív újdonság, egy érintőképernyős konzol is várja a látogatókat, amelynek különleges kialakítású felületén képek, videók és Herend hivatalos honlapja is elérhető. A múzeum évi négy-öt időszakos kiállításán túl az állandó kiállítás is felfrissítve várja a vendégeket április 8-tól a hét minden napján.

Forrás: Mecsekvidék Helyi Közösség Egyesület, www.herend.hu

Cikk megosztása