A Heves megyei Lőrinciben már állt egy szabadtéri „kondipark”, amely nagy sikert aratott, így a városvezetés úgy döntött, az erőműi városrészen is létesítenek egyet. A főtér melletti játszótér ugyanis már rendkívül elavult állapotban volt, ezért szükségessé vált annak modernizálása.

Az átalakítás során fontos szempontot jelentett a parkrendezés, ezért a beláthatóbb, tágasabb tér kialakításához helyenként kivágták a sörvényeket, ennek köszönhetően pedig a szülők is jobban tudnak figyelni gyermekeikre. Emellett új, az előírásoknak megfelelő, korszerű játékokat helyeztek ki a gyermekek számára.

Az erőműi lakótelepen élők április 12-én délután öt órától ünnepélyesen is birtokba vehették az eszközöket. Az eseményt a Napsugár Óvoda és Bölcsőde erőműi tagintézményének gyermekei nyitották meg tavaszköszöntő műsorukkal, majd Víg Zoltán polgármester köszöntötte az egybegyűlteket. Beszédében kiemelte, hogy a lakosok kívánságának megfelelően igyekeztek kialakítani a játszóteret és annak környezetét, hogy minél többen tudják igénybe venni az újonnan kialakított teret.

Forrás: Zagyvaság Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület, Hatvan Online, hirek.lorinci.hu

Cikk megosztása