Az átadóünnepségen Kincsesbánya apraja-nagyja szép számban képviselte magát arra várva, hogy birtokba vehesse új épületét.

Sashalmi Endre alpolgármester megnyitó beszédét követően a jelenlévők színes műsort tekinthettek meg, amely során a táncosok, énekesek, szavalók a hagyományok tiszteletére és szeretetére mutattak rá.

Az eseményen V. Németh Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkár is részt vett, aki elmondta: az IKSZT-k létrehozását segítő program Magyarország egyik legnagyobb kulturális intézményhálózat-fejlesztési projektje, amelynek segítségével vidéki, régi művelődési házakban vagy elhanyagolt épületekben nyílhat modern közösségi és szolgáltató tér.

Kincsesbánya polgármestere, Bajkai János az átadó ünnepségen elmondta, hogy az IKSZT feladata, hogy változatos információs és közösségi szolgáltatásokat nyújtson az 1500 lélekszámú település lakosságának. A teljes kihasználtság érdekében fontosnak tartották a kincsesi polgárok megszólítását, ezért ötletládákat helyeztek el a település különböző pontjain. Ennek eredményeként már számos ötlet érkezett, hogy a helyiek milyen szolgáltatásokat vennének szívesen igénybe az IKSZT épületében.

Törő Gábor, a körzet országgyűlési képviselője hangsúlyozta: „ez több mint egy ház: ez új esély a községnek!”

A rendezvénnyel id. Török György éremgyűjtemény-kiállítását is megnyitották: a gyűjtő emlékét fia, ifj. Török György méltatta.

Az ünnepélyes szalagátvágást követően a jelenlévők megtekinthették az impozáns belső kialakítású kétszintes létesítményt, amelynek felső szintjén kapott helyet a Szivárvány nyugdíjas klub, az információs pult, a Művelődési Ház felújítása alatt ideiglenesen a könyvtár és négy számítógép. A földszinten szaunát és edzőtermet alakítottak ki a település lakosságának nagy örömére, ezen kívül a kincsesi vállalkozók egy kisebb helyiséget is igénybe vehetnek.

Az újonnan átadott épülettel tovább erősödhet nem csak a helyi kötődés, de a közösségbe tartozás érzése is.

Forrás: VM VKSZI

Cikk megosztása