Egymás településein mutatják be hagyományaikat, népi értékeiket a Balaton déli partjának városai. Az uniós támogatottságú szomszédoló programsorozat első rendezvénye a fonyódi múzeumban volt. Bakony Róbertné Kapitány Mária fazekas népi iparművész kiállítását Szalai Tünde, a balatonboglári kulturális központ igazgatója nyitotta meg a balatonlellei zeneiskolások és balatonboglári kórus közreműködésével. A tárlat után a Dél-Balaton térségében az alkotó művészek szerepéről beszélgettek az érdeklődők.

A turisztikai szezon biztonságának erősítése, valamint a szakmai együttműködés érdekében kötött megállapodást három zalai Balaton-parti település és a keszthelyi rendőrkapitányság. A dokumentumot Balatongyörök, Vonyarcvashegy és Gyenesdiás polgármestere, valamint Prok József kapitány írta alá. Mindannyian úgy vélték, települési támogatás, így a kivezényelt rendőröknek szállás és étkezés nyújtása, biztonságot jelent a kapitányság számára is. A megállapodás értelmében a jövőben közös pályázaton igyekeznek tovább javítani a közbiztonságot, és biciklis rendőröket is szolgálatba szeretnének állítani.

Forrás: Dél-balatoni LEADER Vidékfejlesztési Nonprofit Zrt., Zalai Dombhátaktól a Vulkánok Völgyéig Egyesület, sonline.hu, zalaihirlap.hu

Cikk megosztása