Átadták a Győr-Moson-Sopron megyei Csornán a katasztrófavédők első vidéki egészségügyi, pszichológiai és munkabiztonsági központját. Eddig csak Budapesten működött ilyen centrum, a fővároson kívül – Csorna mellett – Szegeden, Kaposváron és Debrecenben hoznak létre ilyet. Bittman Tibor ezredes, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság humán szolgálatának vezetője elmondta: négy megye, Győr-Moson-Sopron, Vas, Veszprém, és Komárom-Esztergom megye katasztrófavédelmi állományának egészségügyi, pszichológiai és munkabiztonsági szűrését végzik Csornán. Egyelőre egy orvos, egy pszichológus és két asszisztens teljesít szolgálatot a központban, de a létszámot várhatóan emelik. Az ünnepélyes eseményen Sallai Péter ezredes, megyei katasztrófavédelmi igazgató elmondta: ezen felül továbbra is ugyanolyan létszámban működik a helyi tűzoltóság.

A Kiskőrösi Mentőalapítvány pályázati támogatásból tudott új mentőkocsit vásárolni, és a Vas megyei Sótonyban is hasonló módon, LEADER-forrásból teremtettek elő pénzt a község tűzoltószertárának felújítására. Utóbbi beruházás kétmillió forintba került.

Forrás: Sághegy Leader Egyesület, Rábaköz Vidékfejlesztési Egyesület, ÜDE-KUNSÁG Vidékfejlesztési Nonprofit Kft., nyugat.hu, kisalfold.hu, regionaplo.hu

Cikk megosztása