Vasváron egy pelletkazánokat és -kandallókat gyártó cég új szerelőcsarnokkal bővítette üzemét. A több mint 200 millió forintos, pályázati forrásnak köszönhetően megvalósult fejlesztésnek köszönhetően 16 fővel nőtt a vállalat alkalmazottainak létszáma.

„Nem pusztán a jól végzett munkát, az eredményes fejlesztést, hanem a jövőbeli lehetőségek bővülését is ünnepeljük” – hangsúlyozta V. Németh Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkár a munkacsarnok átadásán. A telephely fejlesztése és az új technológia bevezetése nemcsak a cég vevőkörének szélesedését és az árbevétel növekedését jelenti, de Vasvárnak és vonzáskörzetének is új munkahelyeket ígér – emelte ki az esemény szinte minden résztvevője.

A Baranya megyei Bólyon 440 millió forint európai uniós támogatást élvező beruházással Közép-Európa legmodernebb betoncserépgyártó üzeme kezdhette meg működését. A magyar kft. új, 3500 négyzetméteres épületét innovatív megoldások jellemzik: fűtését például főként a betonkötéseknél keletkező hidratációs hővel biztosítják, így a hőigénye mindössze két-három családi ház energiafelhasználásának felel meg, jelentős mennyiségű energiát és az előállításához szükséges szén-dioxidot megspórolva.

„A cég új üzeme azt üzeni az országban élőknek, hogy merjenek tervezni, beruházni, új munkahelyeket teremteni és olyan vállalkozásba belevágni, amely tisztes haszonnal járhat” - mondta Nyitrai Zsolt miniszterelnöki biztos. Hozzátette: a társaság tulajdonosai nehéz környezetben, a rendkívül mély építőipari válság közepette valósították meg beruházásukat, a bólyi fejlesztés pedig jó példa arra, amit Magyarország kormánya is hangoztat, hogy az országot a tettrekész, elhivatott, szorgalmas magyarok viszik előre.

A Győr-Moson-Sopron megyei Beleden egymillió eurós munkahelymegtartó beruházást hajtott végre egy cég, amely az összegből egy új lézervágó gépet szerzett be. A fejlesztés harminc százalékát egy, a Gazdasági Operatív Programra benyújtott pályázat fedezte. „A technológiai pályázat munkahelymegtartó hatással bír, ami napjainkban biztos alapot teremt a környékbeli vasipari szakmunkásoknak” – mondta Pálkövi Tamás cégvezető.

Forrás: Göcsej-Hegyhát Leader Egyesület, Zengő-Duna Egyesület, Rábaköz Vidékfejlesztési Egyesület, Vasvári Újság, MTI, kisalfold.hu, elemzeskozpont.hu

Cikk megosztása