Nem csak a Húsvétnak örülhettek a hosszú hétvégén a kisunyomi gyerekek: február 7-én avatták fel a Vas megyei település új játszóterét. A beruházáshoz az Európai Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Alap társfinanszírozásában megvalósuló Nemzeti Vidékfejlesztési Programból nyert több mint 11 millió forintot a Kisunyom Községért Alapítvány pályázata.

A kerítéssel körbevont játszótéren csúszdát, mászókát és homokozót is kialakítottak. A megnyitón „hivatásos” nyuszik hívták tojáskeresésre a gyermekeket, és önkormányzati ajándékcsomagokat is átadtak nekik.

A szombati játszótéravatón az alapítvány kuratóriumi elnöke, Lengyel Tibor elmondta a jelenlévőknek, hogy hosszú távra terveznek, vagyis szeretnék tovább megőrizni a jelenlegi állapotot. A terület egyelőre csak füvesítve van, de később fákkal is szeretnék majd beültetni, és egy foci-, kézilabda- és tengópályát is terveznek mellé. Az avatóünnepségen Rátkai László plébános megszentelte, majd megáldotta játszóteret, a nagyoknak pedig a lelkére kötötte, hogy a nagyok ne tegyék tönkre a kicsik játékait, az ő helyük majd a pályákon lesz.

Forrás: Vasi Őrtorony Közhasznú Egyesület, vasnepe.hu

Cikk megosztása